Van Gerwen redt punt tegen degradant Whitlock

vangerwenMichael van Gerwen is er in de 9e speelronde niet in geslaagd om te winnen. Dit tegen alle verwachtingen in. Hij moest het namelijk opnemen tegen degradant Simon Whitlock, die al weken geen goed spel liet zien, tot vandaag. Whitlock begon sterk en gooide gemiddeld meer dan 100, net als Van Gerwen. Whitlock brak Van Gerwen al snel en kwam tot een 2-6 voorsprong, waardoor Van Gerwen al niet meer kon winnen. Toch wist hij knap terug te komen door 4 legs op rij te pakken en zodoende toch nog een punt te pakken.

De andere degradant van de Premier League Darts 2014 is Wes Newton. Hij moest minimaal een punt pakken om nog kans te maken bij de beste 8 te eindigen. Dit lukte hem niet. Hij verloor met 5-7 van Dave Chisnall, die zichzelf hiermee veilig stelde in zijn eerste Premier League Darts.

Peter Wright kroop weer wat dichter bij Van Gerwen. Door met 5-7 te winnen van Gary Anderson heeft Wright het verschil met de Nederlandse koploper weer terug gebracht tot één punt.

De andere Nederlander Raymond van Barneveld stond een lastige partij te wachten. Hij moest het opnemen tegen meervoudig wereldkampioen Adrian Lewis. Beide gooiden een goede wedstrijd en het werd uiteindelijk ook een gelijkspel, 6-6.

De laatste wedstrijd van Judgement Night, zoals de laatste speelronde voordat er darters afvallen ook wel wordt genoemd, ging tussen Phil Taylor tegen Robert Thornton. Als Thornton won had hij zichzelf veilig kunnen stellen, maar dit liet hij na. Het werd uiteindelijk een 7-4 overwinning voor Phil Taylor.

Alle uitslagen en tussenstand van de Premier League Darts 2014 is hier te vinden.

Filed in: Darts Tags: , , ,
 DVD algemeen

Leave a Reply

Submit Comment

© 2020 Televisievolgen.nl. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.