Van Barneveld verslaat Lewis ruim, Van Gerwen wint van Chisnall

vanbarneveldGisteravond stond alweer de 12e speelronde van de PDC Premier League Darts op het programma. Raymond van Barneveld moest het opnemen tegen Adrian Lewis en voor Michael van Gerwen stond Dave Chisnall te wachten. De Nederlanders staan op de 2e en 1e plaats, waardoor ze al zo goed als zeker geplaatst zijn voor de play-offs.

Raymond van Barneveld begon zijn wedstrijd tegen Lewis erg sterk en nam al snel een 4-1 voorsprong. Vervolgens hielden beide spelers hun eigen leg en werd het 5-2 voor Barney. Lewis moet vanaf nu gaan proberen om Van Barneveld niet zijn 6e leg te laten winnen en zodoende zelf geen punten verspelen om nog kans te maken op de play-offs. En dit doet hij ondanks een niet zo heel sterke achtste leg te spelen, maar deze wel te winnen: 5-3. Van Barneveld pakt zijn eerste kans op een dubbel gelijk aan en maakt er 6-3 van en heeft sowieso al een punt binnen. En ook die leg erna pakt hij rustig en wint de wedstrijd met 7-3 met een gemiddelde van ruim 104.

Voor Robert Thornton en Gary Anderson stonden er twee wedstrijden op het programma. Eerst individueel en later op de avond tegen elkaar. Thornton die theoretisch nog kans maakt op de play-offs wisten de laatste weken niet goed te presteren en verloor dan ook veel punten. Hij bezet met maar 7 punten de laatste plaats in de tussenstand. Ook nu wist hij weer veel punten te verspelen. Eerst tegen Peter Wright, waar Thornton met 5-7 van verloor en later op de avond verloor hij een punt tegen Anderson. Gary Anderson zag eerder op de avond zijn wedstrijd tegen Phil Taylor ook al in een gelijkspel eindigen.

Michael van Gerwen gaat gewoon door met winnen en verstevigt zijn 1e plaats steeds meer. Deze keer was Dave Chisnall het slachtoffer, die door het verlies van Van Gerwen met 7-4 bijna geen kans meer maakt op de play-offs. Hij loopt nu 4 punten achter op de nummers 4 en 5 en er zijn nog maar 4 wedstrijden te gaan.

Klik hier voor alle uitslagen en de tussenstand van de Premier League Darts.

Filed in: Darts Tags: , , , ,
 DVD algemeen

Leave a Reply

Submit Comment

© 2020 Televisievolgen.nl. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.