Michael van Gerwen prolongeert titel Dubai Darts Masters

vangerwenMichael van Gerwen heeft vrijdag 30 mei 2014 de titel van de Dubai Darts Masters gewonnen door in de finale de Schot Peter Wright met 11-7 te verslaan.

Vorig jaar wist Van Gerwen het toernooi, dat nu voor de 2e keer gehouden werd, ook al te winnen en hiermee prolongeert hij dus zijn titel. Hij heeft door zijn zege 50.000 dollar gewonnen, omgerekend zo’n 36.675 euro.

In de kwartfinale moest hij het opnemen tegen James Wade, die we vanwege het niet deelnemen aan de Premier League, al een tijdje niet hebben zien darten. Het was wel te zien dat Wade in die tijd hard heeft geoefend, want hij speelde een uitstekende wedstrijd en kwam zelfs op voorsprong. Toch wist Van Gerwen aan het eind de break weg te werken en zelfs uit te breiden door zelf Wade te breaken. Uiteindelijk eindige het in een nipte overwinning voor Van Gerwen.

In de halve finale werd Lewis of Van Barneveld getroffen, dus een herhaling van de Premier League finale van een week eerder zat er niet in. Raymond van Barneveld wist alleen niet te winnen van Lewis en daardoor werd Lewis Van Gerwens tegenstander in de halve finale. Ook dit ging niet heel makkelijk, maar ook deze wedstrijd wist Mighty Mike te winnen.

In de finale stond de Schot Peter Wright te wachten, een herhaling van de WK-finale dus. Wright speelde zelf een goede kwartfinale door Phil Taylor makkelijk uit te schakelen. Zijn halve finale verliep zeker niet goed en hij won daarin van Dave Chisnall met een gemiddelde van slechts ’88’. In de finale wist hij zich weer op te pakken en in het begin ging het gelijk op, maar later in de wedstrijd wist Van Gerwen toch weer zijn kracht te laten zien en brak Wright tweemaal. Vervolgens ging het weer redelijk gelijk op, maar Van Gerwen was duidelijk sterker en won dan ook uiteindelijk met 11-7.

Klik hier voor alle informatie over de Dubai Darts Masters.

Filed in: Darts Tags: ,
 DVD algemeen

Leave a Reply

Submit Comment

© 2020 Televisievolgen.nl. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.