7,5 miljoen mensen hebben Oranje zien winnen

nederlandselftalHet Nederlands elftal heeft afgelopen zaterdag na een zenuwslopende wedstrijd, maar de doelpunten maar niet wilden vallen, van Costa Rica gewonnen na het nemen van penalty’s. In de laatste minuut werd er van keeper gewisseld door Louis van Gaal, Jasper Cilessen eruit voor Tim Krul. En wat een wissel was dat! Krul wist maar liefst van de 4 genomen penalty’s er 2 te stoppen. Daarbij scoorde Oranje wel al zijn genomen penalty’s, waardoor het Nederlands elftal voor de vijfde keer in de geschiedenis in de halve finale staat. Hierin gaat Oranje het opnemen tegen één van de grote favorieten voor de wereldtitel Argentinië, die het wel moet stellen zonder Angel Di Maria, vanwege een opgelopen blessure in de kwartfinale tegen België.

Het was natuurlijk een geweldige avond voor velen en maar liefst 7.424.000 mensen hebben naar de wedstrijd gekeken. Dit is minder dan de vorige wedstrijden, maar nog steeds bijna de helft van alle Nederlandse inwoners. Ook de voorbeschouwing en de nabeschouwing hebben met respectievelijk 5.660.000 en 6.960.000 kijkers de aandacht van de kijker weten te trekken.

De wedstrijd Argentinië – België, die eerder op de avond werd gespeeld, werd door 4.423.000 mensen bekeken. NOS Studio Brasil had ook weer fantastische kijkcijfers, maar liefst 3.989.000 kijkers. Daarbij vallen de kijkcijfers van VI Oranje van zaterdagavond zwaar tegen. Een magere 662.000 kijkers voor Derksen, Genee en Van der Gijp. Zelfs de openingsetappe van de Tour de France werd met 697.000 kijkers beter bekeken.

SBS 6 zond op prime time de film How to Train Your Dragon uit, die nog goed was voor 409.000 kijkers. RTL 4 had tegelijk met Oranje de Jongens Tegen De Meisjes geprogrammeerd staan en die hebben er gigantisch onder geleden. Een drastisch laag aantal kijkers van 167.000 voor RTL 4 op de zaterdagavond.

Filed in: Kijkcijfers Tags: ,
 DVD algemeen

Leave a Reply

Submit Comment

© 2020 Televisievolgen.nl. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.