SBS 6 scoort met Oranje

sbs6SBS 6 was zaterdagavond de meest bekeken televisiezender van het land, door het uitzenden van de uiteindelijk door 2.111.000 mensen bekeken oefeninterland tussen Nederland – Ecuador, waarin Oranje niet verder kwam in een matige wedstrijddan 1-1. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Direct na het voetbal trok Renate Verbaan 706.000 kijkers met haar programma Wie Goed Doet. Die show was daarmee de nummer zeven van de avond.

Het meest bekeken alternatief voor het voetbal was de RTL 4-show De Jongens tegen de Meisjes. Daar keken net iets meer dan 1 miljoen mensen naar. De omringende programma’s Typisch Carlo & Irene en ZaterdagavondJURK scoorden respectievelijk 627.000 en 619.000 kijkers en vallen daarmee erg tegen. Deze programma’s moesten de nieuwe zaterdagavond van RTL 4 vormen, maar de resultaten vallen tot nu toe best wel tegen. Vooral Typisch Carlo & Irene, de opvolger van de TV-Kantine, komt vaak niet eens in de buurt van de miljoen kijkers en dat is in vergelijking met de TV-Kantine, die elke week miljoenen kijkers wist te trekken, een domper te noemen.

Nederland 1 scoorde op prime time slechts 677.000 kijkers met Dolf Jansen in topvorm, terwijl Ik Vertrek 848.000 kijkers deed. Met het Achtuurjournaal (1,6 miljoen) had ze wel het op een na meest bekeken programma van de avond in huis.

Op de late avond van Nederland 1 begon het satirische Cojones met een mooie 891.000 kijkers.

Filed in: Kijkcijfers Tags: 
 DVD algemeen

Leave a Reply

Submit Comment

© 2020 Televisievolgen.nl. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.