Loting halve finales Champions League

De vier halve finalisten van de Champions League zijn bekend. De loting van de halve eindstrijden wordt vanmiddag voltrokken.

Real Madrid, FC Barcelona, Bayern München en Juventus wachten met spanning af wat de loting van de Champions League vrijdagmiddag brengt.

Loting Champions League
FC Barcelona – Bayern Munchen
Juventus – Real Madrid

De loting vindt plaats om 12:00 (Nederlandse tijd) in Nyon. De eerste wedstrijden worden gespeeld op 5 en 6 mei, terwijl de returns een week later worden afgewerkt op 12 en 13 mei. De finale is een kleine maand later op 6 juni in Berlijn.

Titelhouder Real Madrid heeft de halve finales bereikte door Atlético Madrid uit te schakelen, nadat Javier Chicharito Hernández in de slotfase de winnende treffer in Santiago Bernabéu maakte. De Koninklijke hoopt om voor het eerst sinds de start van de Champions League de trofee tweemaal op rij omhoog te tillen.

Medegrootmacht uit Spanje FC Barcelona versloeg met enig gemak de kampioen van Frankrijk Paris Saint-Germain. Voor het eerst sinds 2011 hopen de Catalanen de eindstrijd weer eens te bereiken. Destijds was Pep Guardiola nog de baas in Camp Nou.

Guardiola is inmiddels aan het roer bij Bayern München, dat dit weekend voor de derde maal op rij kampioen van Duitsland kan worden. De Zuid-Duitsers staan voor de vijfde keer in zes jaar in de halve finales, na hun monsterzege op FC Porto afgelopen dinsdag (6-1).

De 1-0 zege van Juventus vorige week bleek woensdag genoeg om de laatste vier te halen, nadat deze week een doelpuntloze remise volgde in het Stade Louis II. Voor het eerst sinds 2002/03 staan de Bianconeri weer in de halve eindstrijd.

Loting Europa League
Napoli – Dnjepr Dnjepropetrovsk
Sevilla – Fiorentina

De loting van de Champions League wordt gevolgd door die van de Europa League, waarin de Italiaanse ploegen Fiorentina en Napoli nog meedoen, evenals outsider Dnipro Dnipropetrovsk en regerend kampioen Sevilla FC.

De loting van de Champions League halve finales, gevolgd door de Europa League loting is om 12:00 uur te zien op Eurosport.

Filed in: Nieuws
 DVD algemeen
© 2020 Televisievolgen.nl. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.