Eerste halve finale Eurovisiesongfestival vanavond op NPO 1

Vanuit de Wiener Stadthalle in Wenen de registratie van de eerste halve finale van de 60e editie van het Eurovisie Songfestival. Mirjam Weichselbraun, Alice Tumler en Arabella Kiesbauer nemen de presentatie voor hun rekening, Conchita Wurst ontfermt zich over de artiesten in de green room. Jan Smit en Cornald Maas verzorgen het commentaar voor de Nederlandse kijker.

Trijntje Oosterhuis staat als vierde in deze halve finale, waar ze haar liedje ‘Walk Along’ ten gehore gaat brengen. Andere landen die hun nummer ten gehore brengen zijn Albanië, Armenië, Belarus, België, Denemarken, Estland, Macedonië, Georgië, Griekenland, Hongarije, Moldavië, Roemenië, Rusland en Servië.

Voordat de eerste halve finale wordt uitgezonden is er nog het programma, dat een half uur duurt, Op weg naar het Songfestival te zien. In Op weg naar het Songfestival blikken bekende Nederlanders vooruit op de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Wat vinden BN’ers van ‘Walk Along’ en hoe zien zij de concurrentie? Samen met Maurice Wijnen, Eric van Tijn, Carlo Boszhard, Xander de Buisonjé, Jamai, Giel Beelen, Lauren Verster, Jort Kelder, Carolina Dijkhuizen, Anniko van Santen en Frits Huffnagel wordt vooruitgekeken op deze halve finale waarin Trijntje Oosterhuis ons land vertegenwoordigt.

De eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival 2015 is vanavond om 21:00 uur te zien op NPO 1.

Filed in: Nieuws
 DVD algemeen
© 2020 Televisievolgen.nl. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.