Nederland – Estland: uitzwaaiwedstrijd Oranjedames vanavond op FOX

Vanavond speelt het Nederlands dameselftal een oefeninterland tegen Estland. Dit is een ‘uitzwaaiwedstrijd’; het is de laatste wedstrijd die de Nederlandse dames spelen in Nederland, voorafgaand aan het WK damesvoetbal 2015. De interland wordt gespeeld in het Sparta Stadion (het Kasteel) te Rotterdam.

Het Nederlands elftal is bezig met een mooie opmars in de wereld van het vrouwenvoetbal. Het team zal dit jaar voor het eerst in haar geschiedenis deelnemen aan het WK damesvoetbal. De bondscoach van de Oranje Leeuwinnen is Roger Reijners. Tot de bekende speelsters van het team behoren Vivianne Miedema (Bayern M√ľnchen) en Manon Melis (Kopparbergs).

De wedstrijd tegen Estland is de laatste interland in de oefencampagne van het Nederlands vrouwenelftal, in de aanloop naar het WK Vrouwenvoetbal. Deze oefencampagne begon in februari met een thuiswedstrijd tegen Thailand. Daarna volgde in maart het toernooi om de Cyprus Cup en vervolgens speelde Nederland nog uitwedstrijden tegen IJsland en Noorwegen. De resultaten waren wisselend, al was dit deels van tevoren ingecalculeerd. Dit had namelijk mede te maken met het feit dat
de bondscoach diverse malen experimenteerde met nieuwe opstellingen en tactieken, en daarnaast spaarde hij met name op de Cyprus Cup bij verschillende wedstrijden uit voorzorg een aantal sterspeelsters.

Gezien de historie van beide nationale damesvoetbalteams moet Nederland beschouwd worden als de favoriet voor de zege in deze oefenmatch. Het zou een mooie opsteker zijn als Nederland deze oefeninterland ruim wint en zo met een goed gevoel af kan reizen naar het WK voetbal voor vrouwen. Nederland zal op 24 mei afreizen naar Canada, waar men op trainingskamp zal gaan in Toronto. Op 6, 11 en 15 juni speelt het Nederlands damesteam haar poulewedstrijden op het WK vrouwenvoetbal.

De uitzwaaiwedstrijd Nederland – Estland van de Oranjedames is vanavond om 18:30 uur te zien op FOX.

Filed in: Nieuws
 DVD algemeen
© 2020 Televisievolgen.nl. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.