Tweede halve finale Eurovisiesongfestival vanavond op NPO 1

De tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival vanuit de Wiener Stadthalle in Wenen. Hierin nemen Azerbeidzjan, Cyprus, Tsjechië, IJsland, Ierland, Israël, Letland, Litouwen, Malta, Montenegro, Noorwegen, Polen, Portugal, San Marino, Slovenië, Zweden en Zwitserland het tegen elkaar op.

AD.nl over het Songfestival:

Trijntje Oosterhuis sneuvelde dinsdagavond met haar Walk Along en inmiddels veelbesproken broekpak in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Van de 16 landen die meededen aan de voorronde mogen Albanië, Armenië, Rusland, Roemenië, Griekenland, Hongarije, Estland, Georgië, Servië en België door naar de finale.

Hoe dan ook doen aan de slotshow zeven nu al bekende landen mee: het land dat vorig jaar won (Oostenrijk) en de zogenoemde big five: landen die het festival financieel ondersteunen. Het gaat om Frankrijk, Duitsland, Spanje, Engeland en Italië. Dit jaar doet bij hoge uitzondering ook Australië mee, omdat het liedjesfestijn daar al jaren waanzinnig populair is. De deelname van Australië heeft ook te maken met het jubileum van het Eurovisie Songfestival dat voor de 60ste keer wordt gehouden. Aan de finale op zaterdag doen dus 27 landen mee: 20 winnaars van de twee halve finales, de big five plus Oostenrijk en Australië. In finale mogen alle landen hun oordeel geven, dus ook landen die het niet tot de finale schopten.

Edsilia Rombley zal zaterdag vanuit Nederland de puntenverdeling van ons land wereldkundig maken.

Voordat de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival 2015 begint wordt eerst het programma Op weg naar het Songfestival uitgezonden. Welke landen weten vanavond een plaats in de finale van zaterdag te bemachtigen? Maurice Wijnen, Carlo Boszhard, Eric van Tijn, Xander de Buisonjé, Jamai, Giel Beelen, Lauren Verster, Jort Kelder, Carolina Dijkhuizen, Anniko van Santen en Frits Huffnagel kijken vooruit.

Op weg naar het Songfestival is vanavond om 20:30 uur te zien op NPO 1.
De tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival 2015 is vanavond om 21:00 uur te zien op NPO 1.

Filed in: Nieuws
 DVD algemeen
© 2020 Televisievolgen.nl. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.