De zondagavond op televisie

Zwarte Tulp
Twee rivaliserende families uit de bollenstreek met een pijnlijke historie én grote geheimen staan centraal in de twaalfdelige dramaserie ‘Zwarte Tulp’. Deze speciaal voor Videoland gemaakte serie is een familiedrama met een flinke dosis (bovennatuurlijke) spanning en romantiek. Met een sterrencast, bestaande uit de acteurs Huub Stapel, Linda van Dyck, Anna Drijver, Benja Bruijning, Roeland Fernhout, Carolien Spoor, Pim Lambeau, Puck van Stijn, Raymond Thiry, Marcel Musters, Renée Fokker, Gijs Naber, Willem Voogd en Abbey Hoes, is kwaliteit verzekerd.

De nieuwe serie Zwarte Tulp is elke zondag om 21:30 uur te zien op RTL 4.

Heel Holland Bakt
Zet de ovens aan; vanavond start een nieuw seizoen van Heel Holland Bakt! Vanaf de eerste aflevering om 21.00 uur en daarna nog zeven weken lang vanaf 20.20 uur op NPO 1 strijden tien nieuwe ‘bakkermakkers’ om de felbegeerde titel ‘Beste Thuisbakker van Nederland’. Dit jaar weer onder streng toezicht van de tweekoppige jury bestaande uit Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven. Ook dit jaar is presentatrice Martine Bijl de steun en toeverlaat van de amateurbakkers tijdens de soms moeilijke momenten.

Heel Holland Bakt is vanavond om 21:00 uur te zien op NPO 1 en daarna elke zondag om 20:20 uur ook op NPO 1.

Turkije – Nederland
Rechtstreeks verslag van de kwalificatiewedstrijd Turkije – Nederland voor het EK 2016. Presentator Tom Egbers krijgt in Konya voor de analyse gezelschap van Bert van Marwijk en Youri Mulder. Het commentaar is van Jeroen Grueter. Bondscoach Danny Blind verwacht een hectisch duel met Turkije, zo liet hij weten tijdens de persconferentie voorafgaand aan de training van het Nederlands elftal in Konya.

De EK-kwalificatiewedstrijd Turkije Nederland is vanavond vanaf 17:50 uur te zien op NPO 1.

Grensland
In de nieuwe achtdelige VPRO-serie Grensland reist Ruslandkenner Jelle Brandt Corstius door de landen Rusland, Letland, Moldavië, het westen en het oosten van Oekraïne, Wit-Rusland en Kazachstan om deze grenslanden te verkennen en zijn licht te werpen op de actuele situatie in het land. Hij spreekt op zijn geheel eigen, ontwapende, wijze met de inwoners over wat in hun ogen waar- en/of werkelijkheid is. Welk beeld hebben de Russen en hun buren van elkaar, hoe zijn de verhoudingen tussen het machtige Rusland en de andere ex-Sovjetrepublieken? In hoeverre zijn er eigenlijk grenzen? Want historisch gezien hebben deze grenslanden altijd bij Rusland gehoord, aldus Poetin. Waar ligt de grens en wie heeft er gelijk? Grensland; een serie over propaganda en identeit. Een zoektocht langs oude en nieuwe grenzen.

Grensland met Jelle Brandt Corstius is elke zondag om 20:15 uur te zien op NPO 2.

Podium Witteman
Podium Witteman, het wekelijkse muzikale feest van de NTR op zondag, live op NPO 2, begint een nieuw seizoen op een nieuw tijdstip (18.10 uur) en met een andere lengte (60 minuten). In de eerste uitzending van Podium Witteman ontvangt presentator Paul Witteman sopraan Tania Kross, Sibeliusliefhebber Mart Smeets en meesterpianist Alexander Gavrylyuk. De huisband FUSE is weer van de partij, Mike Boddé zit achter de vleugel, en muzikale spin-in-het-web Floris Kortie gaat op zoek naar bijzondere muzikale nieuwtjes.

Podium Witteman is elke zondag om 18:10 uur te zien op NPO 2.

BankGiro Loterij The Big Picture
Robert ten Brink keert terug met een nieuw seizoen van ‘BankGiro Loterij The Big Picture’. In deze interactieve spelshow, die vanavond weer begint, krijgen studiokandidaten elke week de unieke kans om miljonair te worden. Het enige wat ze hiervoor moeten doen, is het goed beantwoorden van twaalf vragen aan de hand van levensgrote foto’s.

BankGiro Loterij The Big Picture met Robert ten Brink is elke zondag om 22:30 uur te zien op RTL 4.

Ontvoerd
In het nieuwe seizoen van ‘Ontvoerd’ brengt John van den Heuvel ontvoerde kinderen weer in contact met hun rechtmatige ouders. Dat het niet altijd zonder slag of stoot gaat, is te zien in deze serie waarin John door de politie in Turkije moet worden ontzet tijdens een confrontatie met de vader van een ontvoerd kind. Daarnaast wordt John in Mexico notabene zelf gearresteerd op verdenking van het beramen van een ontvoering.

Ontvoerd met John van den Heuvel is elke zondag om 20:00 uur te zien op RTL 4.

Filed in: Nieuws
 DVD algemeen
© 2020 Televisievolgen.nl. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.