De Nationale Gezondheidstest 2016

Nationale Gezondheidstest 2016

Een gezonde levensstijl, het is misschien wel het meest besproken onderwerp de afgelopen jaren. Voeding, beweging, het lichaam, de geest en de verleidelijke zonden stellen veel Nederlanders dagelijks voor flinke dilemma’s. Deze onderwerpen zullen allemaal behandeld worden in de ‘De Nationale Gezondheidstest 2016’. Ruben Nicolai en Wendy van Dijk gaan deze leerzame test presenteren op maandagavond 24 oktober om 20.30 uur bij RTL 4.

We worden overspoeld door trends, goeroes en wetenswaardigheden over wat wel en niet gezond is, maar wat zegt de wetenschap? Prof.dr.ir. Frans Kok, emeritus hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de Wageningen Universiteit, geeft in de ‘De Nationale Gezondheidstest’ het wetenschappelijke antwoord op veel vragen rondom een gezonde levensstijl. Zo beantwoord hij de vraag of eten na het half acht nieuws slechter is dan ervoor. Welke oer-Hollandse groente doorgaat voor superfood aan de andere kant van de oceaan, of we onze kinderen morgen nog gewoon melk kunnen geven en wat de gevolgen zijn van slaaptekort op onze gesteldheid. Daarbij worden de nodige mythes ontkracht en heilige huisjes omver geworpen.

Speel thuis op de bank mee tegen de BN’ers

Kijkers kunnen het thuis ook opnemen tegen de BN’ers in de studio. Via de RTL XL app op je mobiel of tablet kan iedereen gewoon thuis meespelen. De app registreert alle antwoorden en aan het eind van de avond wordt automatisch de score berekend. In de studio laten vijf publieksvakken, onder leiding van vijf BN’ers, hun kennis testen. Peter R. de Vries voert het vak fitte 50’ers aan, Dirk Zeelenberg vertegenwoordigt de levensgenieters, Miljuschka Witzenhausen voert de jeugd van tegenwoordig aan, Meesterkok Rob Blauw strijd met Chefs en Winston Gerschtanowitz probeert samen met de kids- en carrièremakers de winst binnen te halen.

De Nationale Gezondheidstest 2016 is maandagavond 24 oktober te zien bij RTL 4 tussen 20.30 en 22.30 uur

Filed in: Nieuws
 DVD algemeen
© 8046 Televisievolgen.nl. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.