Koppeling tv-netwerken Ziggo en UPC levert vooralsnog weinig problemen op

Sinds de overname van Ziggo door Liberty Global werd er over verschillende verandering over het bedrijf gespeculeerd. Binnen het portfolio van Liberty Global valt namelijk ook UPC. Inmiddels is duidelijk geworden dat de merknaam UPC in Nederland zal verdwijnen en beiden verder zullen gaan onder de naam Ziggo.

Om het netwerk van beiden klaar te maken voor de toekomst is er integratieperiode afgekondigd die 5 januari 2015 van start is gegaan. Het Friese dorp Gorredijk was als eerste aan de beurt, waarbij de televisie op zwart ging om alles opnieuw in te kunnen stellen. “Overigens geldt deze koppeling van de tv-netwerken enkel voor interactieve of digitale televisie klanten via Ziggo, al dan niet onderdeel een alles in 1 pakket.” Dat zegt Aanbiedercheck.nl, landelijke vergelijker van alles in 1 providers. “Voor klanten met analoge televisie veranderd er vooralsnog niets. Aangezien de netwerken gekoppeld worden aan die van het UPC tv-netwerk, zal er voor huidige UPC klanten ook geen verandering optreden. Wij krijgen zelf ook veel vragen over de gevolgen van de overname. Gelukkig communiceert dit Ziggo doorgaans goed met hun klanten.”

Ziggo vraagt haar klanten zelf de televisie opnieuw in te stellen.
Het integratieproces is door Ziggo aangekondigd met een brief over de post. Daarin staat met een stappenplan uitgelegd welke handelingen vereist zijn om de televisie opnieuw in te stellen. Tevens zijn er een aantal servicepunten in het leven geroepen en doet Ziggo een oproep aan haar huidige klanten om buurtgenoten te helpen, vooral wanneer het ouderen betreft. Overigens betreft het een eenmalige handeling; eerst moeten klanten de zenders één voor één instellen, maar het opzoeken gaat wel automatisch. Hierna zien de klanten extra zenderpakketten en bovendien meer zenders in HD kwaliteit. Gebruikers van alles in 1 hoeven verder niets aan hun telefonie of internetverbinding te wijzigen.

De koppeling van Ziggo aan het UPC tv-netwerk heeft betrekking op 2,3 miljoen huishoudens.

Filed in: Overig
 DVD algemeen

Leave a Reply

Submit Comment

© 2020 Televisievolgen.nl. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.