Series kijken via IPTV

iptvWaarom zou men wachten totdat alle favoriete series op televisie worden uitgezonden? Iedereen kent het wel: eens in de zoveel tijd wordt er door een zender besloten een bepaalde serie niet meer in te kopen. Daar gaat het kijkplezier! Gelukkig is hier een heel gemakkelijke oplossing voor, namelijk: series kijken via IPTV.

Met IPTV kun je altijd thuis series kijken, wanneer je zelf wilt. Het IPTV-signaal wordt, in tegenstelling tot een normaal tv-signaal, niet uitgezonden via kabel of satelliet. IPTV werkt via internet. Series worden via een internetsignaal verspreid. Je kunt bij een IPTV provider (via een abonnementsdienst of een eenmalige aankoop) series bestellen, die je – met behulp van de juiste apparatuur – thuis, op je eigen TV kunt afspelen.

Voor het kijken van series op deze manier heb je IPTV middleware nodig. Middleware staat voor de software die de communicatie soepel kan laten verlopen tussen de provider die de series uitzendt en de cliënt die deze series wil zien. Middleware is er in verschillende vormen, zowel open source als betaald.

Daarnaast heb je een set-top box nodig. Deze box zorgt voor de juiste verbinding van het signaal dat wordt uitgezonden via de televisieverbinding. Wanneer je een abonnementsdienst afsluit krijg je de set-top box meestal in bruikleen van de IPTV-provider. Wanneer je slechts sporadisch series bestelt, kan het handig zijn zelf een STB aan te schaffen. Met een HD Set-top box is het ook mogelijk series in HD te kijken. HD staat voor een nog betere beeldkwaliteit en kijkt voor de gebruiker dus veel plezieriger.

IPTV kan men vergelijken met televisie kijken via een satelliet, maar dan nog veel uitgebreider. Dankzij deze moderne techniek wordt het mogelijk televisieprogramma’s vanuit meerdere landen te bekijken. Omdat de IPBOX gemakkelijk los mee te nemen is, kan men zelfs in het buitenland genieten van de vele mogelijkheden van IPTV. Het enige dat nodig is, is een aansluiting op de televisie en één op internet en je bent verzekerd van urenlang kijkplezier.

Filed in: Overig
 DVD algemeen

Leave a Reply

Submit Comment

© 2020 Televisievolgen.nl. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.