Atlas 2014 (AVRO)

AtlasVanavond gaat het tweede seizoen van Atlas Suriname: Atlas 2014 van start bij de AVRO. De finale zal uitgezonden worden op maandag 27 oktober 2014. Deze avonturenserie speelt zich af in het Atlasgebergte in Suriname, waar 12 BN’ers in de voetsporen gaan treden van de goudzoekers. In de serie nemen teams het tegen elkaar op en gaandeweg worden er nieuwe kandidaten aan Atlas 2014 toegevoegd. Deze teams worden gedropt in de Suriname Rivier en gaan vervolgens Fort Nieuw Amsterdam bestormen. Het programma wordt net als vorig seizoen gepresenteerd door Lauren Verster.

Dwars door de buitenwijken van Paramaribo gaan de twee teams op zoek naar vliegtickets die hen toegang geven tot de goudvelden van het wetteloze zuiden van Suriname. De goudzoekersroute voert de avonturiers te voet en per boot door dichte regenwouden op zoek naar de goudkuilen in het zuiden. In elk van de tien etappes strijden twee teams om een stuk van de Atlas: de kaart die uiteindelijk de vindplaats zal prijsgeven van ‘het goud uit het regenwoud’.

Frieda Mulisch is de winnaar van Atlas 2014.

Kandidaten Atlas 2014
De kandidaten die in Atlas 2014 vanaf de eerste aflevering meedoen zijn Bob de Jong, Shary An, Negativ, Kimberly Klaver, Tim Murck en Frieda Mulisch. In volgende afleveringen zullen nog Tim Haars, Robert Schoemacher, Yootha Wong-Loi-Sing, Stacey Rookhuizen, Tess Milne en Brace aan het deelnemersveld van Atlas 2014 worden toegevoegd.

Kijkcijfers Atlas 2014
Aflevering 01 – maandag 18-08: 425.000 kijkers
Aflevering 02 – maandag 25-08: 385.000 kijkers
Aflevering 03 – maandag 01-09: 240.000 kijkers
Aflevering 04 – maandag 08-09: 319.000 kijkers
Aflevering 05 – maandag 15-09: 327.000 kijkers
Aflevering 06 – maandag 22-09: 306.000 kijkers
Aflevering 07 – maandag 29-09: 401.000 kijkers
Aflevering 08 – maandag 06-10: 327.000 kijkers
Aflevering 09 – maandag 20-10: 317.000 kijkers
Aflevering 10 – maandag 27-10: kijkers

Atlas is vanaf maandag 18 augustus elke maandag om 20:30 uur te zien op Nederland 3.

Aflevering 1 Atlas 2014
In de eerste aflevering werden de eerste zes kandidaten voorgesteld en zij mochten in 4 opdrachten uit gaan maken wie de 2 teamcaptains werden. Negativ en Tim Murck wisten dit voor elkaar te krijgen en stelde vervolgens de volgende teams samen:

  • Negativ + Shary An + Kimberly Klaver
  • Tim Murck + Bob de Jong + Frieda Mulisch

Team Tim wist het eerste deel van de atlas te bemachtigen. Uiteindelijk wisten team Negativ de eerste opdracht te winnen, waardoor zij in de aflevering als eerste één van de twee nieuwkomers mogen kiezen om toe te voegen aan hun team.

Aflevering 2 Atlas 2014
In de tweede aflevering werden er twee nieuwe kandidaten toegevoegd. Robert Schoemacher en Yootha Wong-Loi-Sing. Robert werd gekozen door Negativ en Yootha sloot zich vervolgens aan bij Team Tim. Het was deze aflevering weer het team van Tim die het tweede deel van de atlas wist te bemachtigen.

Aflevering 3 Atlas 2014
In de derde aflevering werden er weer twee nieuwe kandidaten toegevoegd. Deze keer waren dat Tess Milne en Expeditie Poolcirkel-winnares Stacey Rookhuizen. Was dit nou net datgene wat teamleider Tim niet wist, want hij en zijn team vonden Tess Milne er avontuurlijker en meer gedreven eruitzien. Stacey Rookhuizen sloot zich vervolgens aan bij Team Negativ, die gelijk duidelijk maakte dat zijn team een winnaar erbij had. Toen kwam Tim ook achter deze informatie en kreeg hij toch een beetje spijt van zijn keuze. Uiteindelijk was het toch weer Team Tim die er met het derde deel van de atlas vandoor ging.

Aflevering 4 Atlas 2014
In de vierde aflevering werden er voor de laatste keer twee nieuwe kandidaten aan het spel toegevoegd. Dit waren Tim Haars en Brace. Brace is een goede vriend van Negativ en hoopte gelijk al dat hij daarom bij Negativ in het team zou komen. Team Tim mocht weer als eerste kiezen en zijn hele team was er over uit. Tim Haars mocht zich aansluiten bij team Tim. Gelijk daarna werd er binnen team Tim door Yootha een stemming aangevraagd voor een nieuwe teamleiding. Uiteindelijk wist nieuwkomer Tim Haars 4 van de 6 stemmen te veroveren. Team Tim wist vervolgens alle opdrachten te winnen, waardoor ze ook nog een teamlid mochten ruilen. Hierdoor werd Frieda Mulisch ingeruild voor Robert Schoemacher. Team Tim ging er vervolgens ook weer vandoor met het vierde deel van de atlas.

Aflevering 5 Atlas 2014
Het deelnemersveld is compleet, wat betekent dat dit aflevering is vanaf waar alleen nog maar kandidaten gaan afvallen. De vorige aflevering had de teamwissel van Frieda en Robert nog plaatsgevonden. Met de nieuwe teams gingen ze deze aflevering van start aan een zoektocht naar munten. Team Negativ vond bij deze opdracht 62 munten tegen 32 munten voor team Tim. Met deze munten konden de teams dingen kopen op de veiling van Lauren. De veiling begon met rum en sigaren, maar beide teams hadden hier geen oren naar. Als tweede kwam een privilege in de vorm van 15 minuten voorsprong bij de Atlas-opdracht. Team Negativ kocht dit privilege voor 10 munten. Vervolgens kwam het item, waarbij het andere team een nieuwe teamleider moest kiezen. Negativ wilde dit koste wat kost hebben en betaalde daar de hoofdprijs van 28 munten voor, waarna team Tim nog immuniteit voor zijn hele team kocht voor 10 munten. Het team dat de meeste munten over had, mocht luxe gaan eten en overnachten, terwijl het andere team weer moest kamperen met rijst en bonen. Negativ had 2 munten weer en verdiende zodoende de luxe avond. Uiteindelijk ging ondanks de voorsprong voor team Frieda, Negativ heeft het leiderschap overgedragen naar aanleiding van onvrede binnen het team, ook de vijfde Atlas kaart naar team Tim, waar Tim Murck weer teamleider is geworden, ten koste van Tim Haars.

Aflevering 6 Atlas 2014
Shary-An is tot nu toe afgevallen, maar wie gaan er deze aflevering volgen. Binnen team Frieda heerst er enorme onrust, want ook onder haar leiding worden er geen opdrachten gewonnen. Team Tim won zoals zo vaak de eerste opdracht, waardoor ze een voordeel bij de Atlas-opdracht kregen. Dit was een bouwtekening van een vlot. De teams moesten van hun kamp een vlot bouwen en zo naar de overkant komen, maar Tim Murck had het voordeel helemaal niet nodig als jongen van de padvinders. Hij instrueerde zijn team direct naar een goed en stevig vlot. Team Frieda lukte het niet om een drijvend vlot te bouwen, waardoor zij uiteindelijk met een boot opgehaald moesten worden. Team Tim won dus ook de zesde Atlas kaart. En omdat zij ook de tweede opdracht wonnen, mochten zij ervoor kiezen om het lid uit hun team dat naar huis werd gestuurd naar het andere team te sturen. Tim besloot Robert Schoemacher gewoon naar huis te sturen en geen gebruik te maken van de ruil. Bij team Frieda ging verrassend Negativ naar huis.

Aflevering 7 Atlas 2014
Nog voor de eerste opdracht werd er binnen team Frieda een nieuwe teamleider aangesteld. Na al die tijd is Kimberley dan eindelijk tot teamleider benoemt. Bij de eerste opdracht mochten er maar 4 mensen per team meedoen, wat voor team Tim betekende dat er 1 man niet mee mocht doen. Zij besloten dat dit Bob zou zijn. Het winnende team zou een klein voordeel bij de Atlas-opdracht krijgen, maar ook werd Bob aan het winnende team toegevoegd. Met deze min of meer gelijk opgaande strijd wist na al die afleveringen eindelijke het team van Kimberley weer eens te winnen. Zij kregen Bob, een klein voordeel en een luxe overnachting. Bij de Atlas-opdracht had team Kimberley veel aan Brace en Bob die met hun kwaliteiten de opdracht naar zich toe wisten te trekken. Hierdoor won team Kimberley hun eerste Atlas kaart. Bij de overwinning hoorde ook immuniteit voor het hele team. Team Tim koos ervoor om Yootha naar huis te sturen, omdat Yootha volgens Tim Haars de grootste bedreiging voor hem zou vormen richting de finale.

Aflevering 8 Atlas 2014
De finale komt in zicht. Er zijn nog maar twee Atlas-kaarten te verdelen. Team Frieda is weer benoemt tot nieuwkomer team Bob. Voor de eerste opdracht moesten de teams mensen verzamelen die mee wilden doen aan hun bingo. Team Tim wist met 34 mensen team Bob met 1 persoon voor zich te houden. Hierdoor mochten zij een teamlid uit het andere team kiezen. Zij besloten gezamenlijk om oud team-lid Bob weer terug te nemen. Met Bob in het team, die als een gek tekeer ging, wist team Tim weer de Atlas-opdracht te winnen. Hiermee hebben zij hun 7de Atlas kaart weten te bemachtigen. Tim, Tim en Tess hadden besloten om Bob terug te nemen in het team, om hem vervolgens naar huis te sturen. Tim Murck besloot echter om Tess Milne naar huis te sturen. Kimberley is weer teamleider van het andere team geworden en zij besloot om Brace naar huis te sturen.

Aflevering 9 Atlas 2014
De laatste aflevering voordat de kandidaten naar Paramaribo afreizen. Team Kimberley, Frieda en Stacey tegen team Tim, Tim en Bob. Er werd deze aflevering voor het eerste op de eerste dag twee opdrachten gehouden. De eerste opdracht gaf recht op tijdswinst en dat werd gewonnen door team Tim. De tweede opdracht gaf extra informatie over de finale en die wist team Kimberley te winnen. De informatie was dat in de finale je het op gaat nemen tegen de kandidaat uit je eigen team en niet, zoals vorig seizoen, tegen de sterkste van het andere team. Uiteindelijke waren de laatste afvallers Stacey Rookhuizen bij team Kimberley en Bob de Jong bij team Tim.

Aflevering 10 Atlas 2014
De laatste aflevering is dan toch echt hier. Kimberley en Frieda gingen het opnemen tegen Tim en Tim. De teamcaptains moesten hun partner door de straten van Paramaribo sturen, waar zij weer vragen moest beantwoorden. Degene die als eerst langs alle 17 delen van de stad was geweest, had de opdracht gewonnen en ging door naar de finale. Team Kimberley en Frieda wisten dit te doen en zo blijkt toch maar dat je zelfs met 2 Atlas kaarten nog kunt winnen. In de finale moesten er eerdere opdrachten opnieuw gedaan worden. Het begon met de legpuzzel, gevolgd door het losdraaien van schroeven uit een houten totempaal, waarmee ze weer een ladder konden bouwen. Bovenaan lag er een vraag te wachten, waarmee ze een getal zouden krijgen. Dit getal stond voor een koord, waar je aan moest trekken. Als de constructie dan zou instorten kwam het Atlas beeld tevoorschijn en had je gewonnen. Kimberley raakte een beetje in paniek bij de legpuzzel, waardoor Frieda een voorsprong op wist te bouwen. Dit gaf ze vervolgens niet meer uit handen en zo is Frieda Mulisch de winnares van Atlas 2014 geworden.

Filed in: Programma's Tags: ,
 DVD algemeen

Leave a Reply

Submit Comment

© 2020 Televisievolgen.nl. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.