Boer zoekt Vrouw 2015 (KRO)

Bron: KRO

Bron: KRO

Zondag 7 september start weer een gloednieuw seizoen van Boer zoekt Vrouw. Na een jaar internationaal te zijn gegaan, zijn in Boer zoekt Vrouw 2015 gewoon weer oer-Hollandse boeren te zien. Het eigenlijke programma, waarin de boeren ook echt te zien zullen zijn met de vrouwen, begint pas op 4 januari 2015, vandaar Boer zoekt Vrouw 2015. In de eerste aflevering worden eerste alle boeren aan de kijker voorgesteld, waarna het schrijven kan gaan beginnen.

Yvon Jaspers rijdt dit jaar weer kriskras door Nederland om vrijgezelle boeren te helpen in hun zoektocht naar de liefde. Uit 400 aanmeldingen zijn tien vrijgezelle boeren geselecteerd die hopen hun boerenleven spoedig te kunnen delen met de vrouw van hun dromen. Die ene om mee te lachen en te huilen. Die ene die er is als ze ’s avonds moe maar voldaan klaar zijn met het werk. Die ene die past op de boerderij en in hun leven. Presentatrice Yvon Jaspers rijdt in de eerste uitzending van het KRO-programma Boer zoekt Vrouw 2015 het hele land door om de boeren op hun boerderijen te bezoeken. Ze gaat van Noord Oost Groningen naar Zeeland en van de Waddeneilanden tot Brabant. De boeren variëren in leeftijd van 28 tot 65 jaar en vertegenwoordigen diverse agrarische bedrijfstakken.

Vrouwen wiens hart sneller gaat kloppen bij een van de boeren, hebben na deze uitzending twee weken de tijd om een brief te schrijven. Hierna brengt Yvon de brieven langs bij de boeren en ontmoeten ze de vrouwen in levenden lijven. Het resultaat daarvan is vanaf zondag 4 januari 2015 te zien in het vervolg van Boer zoekt Vrouw bij de KRO op NPO 1.

Boer zoekt Vrouw werd op 21 november 2004 voor het eerst uitgezonden. Vanwege dit tienjarig bestaan zijn op zondag 21 en zondag 28 december jubileumuitzendingen te zien waarin vele boeren uit tien jaar Boer zoekt Vrouw worden bezocht met als belangrijkste vraag: hoe is het nu met jou/jullie?

De Boeren – Boer zoekt Vrouw 2015

Zodra de eerste aflevering is uitgezonden door de KRO, kunt u hieronder de boeren van dit seizoen terugvinden.

Foto Naam / Leeftijd Profiel
bertie2014 Bertie / 40 Werkt op een akkerbouwbedrijf in Zeeland en is op zoek naar een vrouw. Gelijkwaardig, intelligent, vrouwelijk, soms een beetje uit de band kunnen springen.
geert2014 Geert / 65 Werkt op een fruit- en groentekwekerij in groningen. Op zoek naar een vrouw. Liefde, genegenheid, aandacht, gezelligheid. Iemand die weer sfeer in huis brengt en eens een bloemetje meebrengt.
gertjan2014 Gert-jan / 37 Werkt op een melkveebedrijf in Noord-Brabant. Is op zoek naar een lieve, gezellige en spontane vrouw.
jan2014 Jan / 28 Werkt op een schapenmelkerij in Noord-Holland. Is op zoek naar een pittige, zelfstandige meid met humor.
janko2014 Janko / 40 Werkt op een akkerbouwbedrijf in Groningen. Lief, zorgzaam, trouw, affiniteit met de boerderij, een vrouw die me vrijlaat.
leo2014 Leo / 40 Werkt op een melkveebedrijf in Gelderland. Is op zoek naar een vrouw. Lief, eerlijk, zorgzaam, en dat ze weet van aanpakken
mario2014 Mario / 53 Werkt op een gesloten varkenshouderij in Noord-Brabant. Op zoek naar een vrouw als een maatje.
theo2014 Theo / 50 Werkt op een melkveebedrijf in Noord-Holland. Is op zoek naar een vrouw met humor en die gezellig is.
tom2014 Tom / 32 Werkt op een tulpenteeltbedrijf in Noord-Holland. Is op zoek naar een vrouw. Veel liefde en vertrouwen, gezelligheid en elkaar sterk maken.
willem2014 Willem / 47 Werkt op een melkveebedrijf in Noord-Brabant. Is op zoek naar een vrouw. Ondernemend, een lief karakter en levenservaring

De Brieven – Boer zoekt Vrouw 2015

In de 2e aflevering op zondag 4 januari ging Yvon Jaspers weer bij de boeren langs om de brieven af te leveren. De 5 boeren die de meeste brieven krijgen worden voor de rest van het seizoen verder uitgebreid gevolgd. Zo gaan deze boeren op speeddate met hun dames en mogen zij de logeerweek meemaken. Hieronder staan de boeren die door zijn en met het aantal brieven gevolgd door de andere boeren met hun aantal brieven die ze gekregen hebben.

Boeren die gevolgd worden

 • Tom – 1808 brieven
 • Bertie – 175 brieven
 • Jan – 110 brieven
 • Geert – 89 brieven
 • Theo – 73 brieven

Overige boeren

 • Willem – 56 brieven
 • Leo – 48 brieven
 • Mario – 16 brieven
 • Janko – 11 brieven
 • Gert-Jan – 2 brieven

De Speeddates – Boer zoekt Vrouw 2015

De boeren hebben hun speeddates er weer op zitten en het viel ze niet tegen. Hieronder ziet u voor welke vrouwen de boeren hebben gekozen en hoe ze heten.

Van links naar rechts: Ciska, Joke, Rosita, Katherine en Esther.

Van links naar rechts: Ciska, Joke, Rosita, Katherine en Esther.

Van links naar rechts: Mary, Geertje, Ada, Hillie en Hetty.

Van links naar rechts: Mary, Geertje, Ada, Hillie en Hetty.

Van links naar rechts: Sandra, Karin, Nancy, Miranda en Ria.

Van links naar rechts: Sandra, Karin, Nancy, Miranda en Ria.

Van links naar rechts: Stefanie, Rianne, Vivian, Marieke en Laura.

Van links naar rechts: Stefanie, Rianne, Vivian, Marieke en Laura.

Van links naar rechts: Lieke, Femke, Rinke, Lotte en Leonie.

Van links naar rechts: Lieke, Femke, Rimke, Lotte en Leonie.

De Dagdates – Boer zoekt Vrouw 2015

Tom
Tom nam zijn dames mee naar een skateclub, waar ze op rolschaatsen moesten dansen. Vervolgens werd er geleerd om cocktails te maken en moest elke dame een cocktail, wat iets over haar zegt, voor Tom maken. Tom heeft gekozen voor: Rimke, Lotte en Leonie.
Geert
Geert ging met zijn dames naar een midgetgolfbaan. Geert koos voor: Ada, Mary en Hetty.
Bertie
Bertie zat aan haar dames vast, terwijl ze opgesloten waren in een Escape Room. Nadat ze hieruit wisten te ontsnappen gingen ze koken in een kookstudio. Rosita vertelde aan Bertie dat ze niet verder wilde, omdat ze een ander heeft ontmoet. Bertie koos voor: Esther, Katherine en Ciska.
Theo
Theo heeft met zijn dames dieren gevoerd in de dierentuin. Ze gingen onder andere langs bij de zeekoeien, de aardvarkens en de maki’s. Theo koos voor: Ria, Nancy en Sandra.
Jan
Jan bracht met zijn dames een bezoek aan het circus, waar ze elkaar moesten schminken. Jan koos voor: Rianne, Vivian en Marieke.

De Logeerweek – Boer zoekt Vrouw 2015

De dames hebben de eerste nacht erop zitten op de boerderijen en wachten het eerste keuzemoment van de boeren af. Boer Theo mocht als eerste zijn keuze bekendmaken en stuurde Sandra ‘met pijn in zijn hart’ naar huis. Ook voor boer Jan was het moment daar, hij lieten weten dat Vivian haar spullen kon pakken. Boer Tom heeft ook zijn eerste keuze gemaakt voor de logeerweek en stuurde de jonge Lotte naar huis. Zij gaf daarna aan dat ook zij de andere dames beter bij Tom vindt passen.

Boerin Bertie kreeg een extra nacht en dag om over de keuze na te denken, op voorwaarde dat er wel met ieder een goed gesprek zou plaatsvinden. Hierin bleek dat Ciska zelf het niet meer zag zitten, omdat de klik er niet was tussen hen. Boer Geert maakte ook zijn keuze en stuurde Mary naar huis. Ze nam het goed op en had er vrede mee. Bij boer Theo bleek er nog meer aan de hand, Ria zag het namelijk ook niet meer zitten en besloot te vertrekken. Hierdoor is alleen nog maar Nancy over bij boer Theo op de boerderij. Nancy heeft echter aan gegeven grote twijfels te hebben, maar omdat Theo zo’n lieve man is, wil ze het wel een kans geven.

Boer Tom heeft voor het keuzemoment al zijn keuze gemaakt. Hij voelt namelijk een bijzonder gevoel als hij bij Rimke in de buurt is, waardoor Leonie naar huis mocht. Ook boer Jan heeft zijn keuze gemaakt. Ik moet toegeven dat ook ik dit een verrassende keus vind, boer Jan koos namelijk voor Rianne en niet voor Marieke. Nancy is nog steeds op de boerderij bij boer Theo en dat had ook Yvon opgemerkt: “Ik zie dat je er nog steeds bent Nancy. En jij bent er ook nog Theo”, waarop Theo heel gevat antwoordde “Ja Yvon, ik woon hier”. Boer Geert en boerin Bertie maken in de volgende aflevering hun keuze.

Alle keuzes zijn gemaakt! Boer Geert kon net als boer Tom niet wachten tot het keuzemoment en liet Hetty al vroegtijdig weten, dat hij met haar zijn leven wil delen. Voor Ada hield het hier dus op. Ook boerin Bertie heeft haar keuze gemaakt, zij wil het gaan proberen met Esther, wat tot toch wel enige teleurstelling zorgde bij Katherine. Boer Jan, Tom en Theo hebben de familie van hun vrouwen bezocht en een kijkje bij hun aanstaande schoonfamilie genomen. Ook Bertie en Geert hebben dit bezoek na hun keuze nog afgelegd.

De Citytrips – Boer zoekt Vrouw 2015

 • Bertie & Esther gaan naar Berlijn
 • Theo & Nancy gaan naar Oslo
 • Jan & Rianne gaan naar Ierland
 • Tom & Rimke gaan naar Dubrovnik, Kroatië
 • Geert & Hetty gaan naar Lanzarote

De Reünie – Boer zoekt Vrouw 2015

Alle 10 boeren zijn weer bij elkaar gekomen en konden we zien of de zoektocht naar een vrouw bij de boeren gelukt is. Van de 5 boeren die we maanden gevolgd hebben kwam iedereen nog met zijn of haar keuze opdagen, alhoewel het niet bij iedereen even lekker ging. Alleen Bertie en Jan waren nog steeds smoorverliefd en daar zal het ook wel voorlopig zo blijven. Theo en Nancy hebben nog steeds geen echte relatie, omdat Theo volgens Nancy te weinig aandacht aan haar besteed, vooral buiten de 2 dagen in de week dat ze elkaar zien. Maar ze spreken nog steeds af! Tussen Tom en Rimke lijkt het allemaal wat minder te gaan. Ze hadden al aangegeven niet echt smoorverliefd te zijn, maar nu lijken ze ook nog dingen voor elkaar achter te houden. Ik verwacht niet dat dit nog lang stand houd. Bij Geert en Hetty loopt het ook allemaal niet heel soepel. Ze zijn nog steeds samen en gaan er ook nog wel voor, maar de afgelopen weken is erg zwaar voor ze geweest, vooral vanwege de media. Nu dit allemaal weer gaat liggen, kunnen ze hun relatie pas echt gaan opbouwen.

Van de overige boeren hebben alleen Mario en Leo geen vrouw gevonden. Voor Willen en Janko zat hun vrouw tussen de brieven en Gert-Jan heeft zijn vrouw buiten de brieven om, maar wel door de aandacht van het programma toch weten te vinden.

Kijkcijfers – Boer zoekt Vrouw 2015

Aflevering Uitzenddatum Kijkers
1 07 september 2014 3.322.000
2 04 januari 2015 3.733.000
3 11 januari 2015 4.260.000
4 18 januari 2015 3.991.000
5 25 januari 2015 4.192.000
6 01 februari 2015 4.076.000
7 08 februari 2015 4.226.000
8 15 februari 2015 4.562.000
9 22 februari 2015 4.076.000
10 01 maart 2015 4.116.000
11 08 maart 2015 4.269.000
12 15 maart 2015 4.353.000
13 22 maart 2015 4.287.000

Boer zoekt Vrouw 2015 gemist?
Mocht u nu toch onverhoopt een aflevering van Boer zoekt Vrouw gemist hebben, dan kunt u dit natuurlijk terugkijken via de terugkijkservice van de NPO, welk te vinden is op: Boer zoekt Vrouw Gemist?.

Filed in: Programma's Tags: , , ,
 DVD algemeen

Leave a Reply

Submit Comment

© 2020 Televisievolgen.nl. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.