Nationale IQ Test 2015

iqtestgroot
Vanavond is het weer tijd voor de Nationale IQ Test! Ben jij slimmer dan je partner? Dat is de vraag die centraal staat tijdens De Nationale IQ Test 2015. Acht BN’ers, het publiek en de kijkers thuis testen niet alleen hun eigen intelligentie, maar checken ook meteen of ze een knapper koppie hebben dan hun zaken-, liefdes- of vriendschappelijke partner. Meespelen thuis kan samen met je partner, maar natuurlijk ook als je in je eentje zit. De Nationale IQ Test 2015 wordt gepresenteerd door Sophie Hilbrand en Ruben Nicolai.

Studiokandidaten
In de studio leggen onderstaande stellen hun IQ’s open en bloot naast elkaar.

  • Manon Thomas & Peter Schaur (danspartners)
  • Edo Brunner & Arie Koomen (cabaretduo)
  • Billy & Ruud (stelletje uit Utopia)
  • Louise en Martine Fokkens (tweelingzussen uit ‘Ouwe Hoeren’)

In de Nationale IQ Test worden verschillende onderdelen van intelligentie gemeten. Het totaal gemiddelde resultaat strekt zich uit over verschillende deelgebieden: verbale intelligentie (taal), logisch redeneren (logica), techniek en visueel (ruimtelijk inzicht), numerieke intelligentie (rekenen) en geheugen.

Is het dé manier om discussies aan de keukentafel voor eens en altijd uit de wereld te helpen of is het voor sommige stelletjes te confronterend? En is het eigenlijk wel zo erg als jouw IQ enorm verschilt van dat van je partner? Het zal hoe dan ook voor de nodige opschudding in huiskamers en in de studio zorgen, want één van beiden gaat zeer waarschijnlijk voortaan als slimste van het stel door het leven. In het publiek maken getrouwde partners, tweelingen, danspartners, beroepspartners en sportduo’s de test der testen.

Stelletjes, duo’s en singles thuis kunnen via live.bnn.nl meespelen met een tweede scherm of natuurlijk gewoon lekker ouderwets met pen en papier.

De Nationale IQ Test 2015 is woensdag 21 januari om 20:30 uur te zien bij de BNN op NPO 1.

Filed in: Programma's
 DVD algemeen

Leave a Reply

Submit Comment

© 2020 Televisievolgen.nl. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.