Spanje – Nederland op het WK vanavond te zien

fifawkvoetbal2014Het WK Voetbal in Brazilië is gister officieel begonnen en vanavond staat de eerste wedstrijd voor Oranje al op het programma. Natuurlijk wordt Spanje – Nederland ook op televisie uitgezonden op Nederland 1. De voorbeschouwing en nabeschouwing zal uitgezonden worden tijdens de uitzending van NOS Studio Brasil.

Nederland wil vanavond tijdens de WK-wedstrijd Spanje – Nederland revanche nemen voor hetgeen vier jaar geleden in de finale van het WK Voetbal in Zuid-Afrika gebeurde. Robben die zijn schot nog net door de teen van Casillas naast het doel zag gaan. Iniesta die in de verlenging het enige doelpunt van de wedstrijd scoorde en zodoende Spanje de wereldtitel bezorgde.

Sinds de Tweede Wereldoorlog heeft Nederland in de eerste wedstrijd van een WK altijd gewonnen. Spanje daarentegen laat in de eerste WK-wedstrijd wel eens wat steekjes vallen. Zo ook vier jaar geleden, toen ze hun openingswedstrijd tegen Zwitserland verloren. Wel is de selectie op 2 spelers na gelijk gebleven als vier jaar geleden, maar niet iedereen heeft een goed seizoen gedraaid. Ook bij Nederland verloopt niet alles vlekkeloos. Een nieuw systeem, geen Strootman en Van der Vaart en 7 nieuwe spelers in de basisselectie.

Toch blijven we met zijn allen hoop houden op een overwinning. Mocht Nederland niet winnen en uiteindelijk tweede in de poule worden, dan hebben ze grote kans om in de volgende ronde gastland Brazilië te treffen en dat kan je natuurlijk maar beter voorkomen.

Spanje – Nederland is vanavond om 20:50 uur te zien op Nederland 1.

Filed in: Voetbal Tags: 
 DVD algemeen

Leave a Reply

Submit Comment

© 2020 Televisievolgen.nl. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.