Luhansk – Feyenoord vanavond live op RTL 7

europaleagueVanavond strijd de eerste Nederlandse club voor een plek in de groepsfase van de Europa League. Feyenoord is gistermiddag pas afgereisd naar Oekraïne, vanwege de veiligheid in het land. Daar staat namelijk de wedstrijd Luhansk – Feyenoord op het programma.

Feyenoord heeft het bezoek aan Kiev voor het uitduel met Zorja Loehansk in de Europa League drastisch ingekort. De club trainde woensdagochtend eerst nog in Rotterdam en stapte pas rond 15.00 uur in het vliegtuig naar Oekraïne. Trainer Fred Rutten en zijn spelers vertrekken donderdagavond direct na de wedstrijd richting Rotterdam.
Algemeen directeur Eric Gudde arriveerde dinsdag al in Kiev. Hij wilde controleren of de situatie in de stad veilig was, zoals verschillende instanties dat garanderen. Gudde zag met eigen ogen dat Feyenoord niets hoeft te vrezen in Kiev. Toch besloot de Rotterdamse club het verblijf in Oekraïne in te korten, vooral op verzoek van de achterblijvers. Nu is de selectie van Feyenoord slechts zo’n 36 uur van huis.

Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken zit donderdag ook op de tribune van het Valeri Lobanovski-stadion. Hij praatte de staf en de spelers van Feyenoord maandag bij over de situatie in Kiev. ‘Ik ben er de laatste weken een paar keer geweest’, vertelde hij. ‘Ik ben daar gewoon en met een veilig gevoel over straat gegaan en heb bijvoorbeeld restaurants bezocht.’

Zorja Loehansk mag niet voor eigen publiek voetballen. In Loehansk, gelegen in het oosten van Oekraïne, wordt regelmatig zwaar gevochten door pro-Russische separatisten en het regeringsleger.

Feyenoord speelde eerder al in de derde voorronde van de Champions League, nadat het 2e was geworden in de Nederlandse competitie. Hier moest Feyenoord het in 2 duels opnemen tegen het Turkse Besiktas, maar beide wedstrijden waren de Rotterdammers niet sterk genoeg om uiteindelijk door te kunnen gaan naar de play-offs van de Champions League.

Luhansk – Feyenoord is vanavond vanaf 19:20 uur te zien op RTL 7.

Filed in: Nieuws, Voetbal Tags: , ,
 DVD algemeen

Leave a Reply

Submit Comment

© 2020 Televisievolgen.nl. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.