Johan Cruijff Schaal: PSV – FC Groningen live bij FOX

FOX doet vandaag live verslag van de strijd om de Johan Cruijff Schaal. In de Amsterdam ArenA neemt landskampioen PSV het op tegen KNVB bekerwinnaar FC Groningen. De uitzending begint om 17.00 met de voorbeschouwing en om 18.00 uur wordt er afgetrapt.

Aan de vooravond van het nieuwe Eredivisieseizoen speelt de bekerwinnaar traditiegetrouw tegen de regerend landskampioen om de Johan Cruijff Schaal. De schaal geldt niet als hoofdprijs, maar de winnaar heeft wel meteen een vliegende start van het voetbalseizoen.

Groningen
Voor de Groningers is het de eerste keer dat zij aantreden in een duel om de Johan Cruijff Schaal. Als de formatie van trainer Erwin van de Looi onbevangen de wedstrijd ingaat is een verrassing wellicht mogelijk. De opponent uit Eindhoven is daarentegen de gedoodverfde favoriet en is het eigenlijk aan de stand verplicht om de trofee te winnen.

PSV
Maar liefst negen keer wist PSV de Johan Cruijff schaal te veroveren. De Eindhovenaren zijn daarmee de absolute recordhouder met één schaal meer dan eeuwige rivaal Ajax. Drie jaar geleden pakte PSV de prijs voor het laatst toen uitgerekend Ajax met 4-2 over de knie werd gelegd.

Tiende Schaal
Zonder de vertrokken smaakmakers Depay, Wijnaldum en Rekik gaat het elftal van Philip Cocu op jacht naar de tiende schaal. FC Groningen nam onlangs Abel Tamata over van PSV. De verdediger zou zomaar eens in actie kunnen komen tegen zijn oude werkgever. Ook dribbelaar Bryan Linssen maakte de overstap naar het hoge noorden, van Heracles Almelo.

De Johan Cruijff Schaal tussen PSV en FC Groningen begint om 18:00 uur en is live te zien op FOX(gratis zender). De voorbeschouwing is al vanaf 17:00 te bekijken, eveneens bij FOX.

Filed in: Nieuws, Voetbal
 DVD algemeen
© 2020 Televisievolgen.nl. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.