UEFA Super Cup: Barcelona-Sevilla live te zien op SBS 6

SBS6 zendt dinsdagavond live de strijd uit om de Supercup, de finale aan het begin van het voetbalseizoen waarbij de kampioen van de Champions League, Barcelona, uitkomt tegen de kampioen van de Europa League, Sevilla. De Supercup bestaat sinds 1972, Ajax won de allereerste editie. Van de 43 keer dat er om de Supercup werd gespeeld, is het nu de derde keer dat er twee Spaanse clubs in de eindstrijd tegenover elkaar staan.

Lionel Messi, Luis Suarez en de andere wereldsterren van Barcelona reizen voor de Supercup af naar Tbilisi, de hoofdstad van Georgië. In het 55.000 toeschouwers tellende stadion van FC Dinamo Tbilisi komen zij uit tegen Sevilla, dat vorig jaar in de strijd om de Supercup het onderspit delfde tegen Real Madrid (2 – 0). In een eerdere poging in 2006 waren ze wel succesvol, toen wonnen ze nota bene van Barcelona (3 – 0). Barça ging in 1992, 1997, 2009 en 2011 met de Supercup naar huis.

De voetbalavond wordt gepresenteerd door Jan Joost van Gangelen. Ronald de Boer staat hem bij voor de wedstrijdanalyse. Het commentaar bij de wedstrijd komt van Leo Oldenburger.

De UEFA Super Cup wedstrijd tussen Barcelona en Sevilla is dinsdagavond vanaf 20:10 uur live te zien op SBS 6.

Filed in: Nieuws, Voetbal
 DVD algemeen
© 2020 Televisievolgen.nl. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.