KNVB Beker finale PEC Zwolle – Ajax

knvbbekerZondag 20 april 2014 staat de KNVB Beker finale tussen PEC Zwolle en Ajax in de Rotterdamse Kuip op het programma. De voorbeschouwing en de wedstrijd worden live uitgezonden bij betaalzender FOX Eredivisie en op het open kanaal SBS 6. Voorbeschouwing begint om 17:30 uur en de KNVB Beker finale begint om 18:00.

PEC Zwolle gaat vanavond voor de derde keer de KNVB Beker finale spelen, maar nog nooit won PEC Zwolle de KNVB Beker, ook wel de ‘Dennenappel’ genoemd. De laatste keer dat de Zwollenaren de finale bereikten was in het seizoen 1976-1977. Het team, met onder meer Rinus Israël, Ben Hendriks en Klaas Drost in de selectie, speelde toen in de Nijmeegse Goffert tegen FC Twente. Uiteindelijk bleken de Tukkers na verlenging met 0-3 te sterk, waardoor de beker mee de bus inging richting Enschede. Ook in 1927-1928 bleef de club met lege handen achter na een 0-2 nederlaag tegen Racing Club Heemstede (RCH). De ploeg van trainer Ron Jans kan zondag bij een overwinning tegen Ajax dus geschiedenis schrijven. Dit is echter geen gemakkelijke opgave, want PEC Zwolle pakte dit seizoen tegen de Amsterdammers slechts één punt in twee duels, in Amsterdam werd het 2-1 voor Ajax en in Zwolle pakte PEC een punt door met 1-1 gelijk te spelen.

Mocht Ajax de beker winnen dan heeft het grote kans om een nieuwe record toe te voegen. Nog nooit eerder won een club in de eredivisie namelijk de Johan Cruijff Schaal (Super Cup), de landstitel en de KNVB beker. Ajax is ook al bijna kampioen van Nederland, want ze hebben nog maar 1 punt nodig in de laatste twee wedstrijden om er zeker van de titel te zijn. Daarnaast hoopt Frank de Boer ook in de KNVB Beker finale van PEC Zwolle te winnen, aangezien hij nog niet eerder met Ajax de KNVB Beker wist te winnen.

De KNVB Beker finales tussen PEC Zwolle en Ajax is vanaf 17:30 uur te zien op SBS 6.

Filed in: Voetbal Tags: , , ,
 DVD algemeen

Leave a Reply

Submit Comment

© 2020 Televisievolgen.nl. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.