Vanavond Champions League: Atletico Madrid – Chelsea

championsleagueVanavond vind de eerste halve finale tussen Atletcio Madrid en Chelsea voor de Champions League plaats. De wedstrijd begint, zoals gebruikelijk is voor een Champions League wedstrijd, om 20:45.

Deze halve finales is vanavond te zien bij de NOS op Nederland 3.

Nog vier clubs zijn in de race voor de hoogste Europese voetbalprijs. Vanavond de eerste halve finale, tussen Atlético Madrid en het Londense Chelsea. Het commentaar is van Jan Roelfs, presentatie Jack van Gelder. Na de wedstrijd volgt in de studio de analyse van Youri Mulder en Ronald Waterreus.

Hieronder volgt een deel van de voorbeschouwing van de NOS voor deze Champions League wedstrijd.

Atlético en Chelsea, die allebei ook nog kans maken op de landstitel, hebben qua speelstijl veel overeenkomsten. Hun kracht is het collectief, hun overwinningen zijn vaak zakelijk en met kleine cijfers.

Ook Atlético-coach Diego Simeone zijn de gelijkenissen opgevallen. “We scoren het minst in de eigen competities, hebben goede defensies, hanteren een direct aanvalsspel en zijn goed bij standaardsituaties. Die karaktertrekken hebben ertoe geleid dat we beide voor de titels strijden.”

Atlético is het enige team dat dit seizoen nog niet verloren heeft in de Champions League. Maar Chelsea heeft José Mourinho. De Portugees kan de eerste trainer worden die met drie verschillende clubs de finale van de Champions League haalt. Hij won de beker al eens met FC Porto (2004) en Internazionale (2010).

Chelsea, de winnaar van 2012, kwam Atlético Madrid in de Champions League alleen tegen in de groepsfase van het seizoen 2009/2010. Thuis wonnen de Londenaren met 4-0 en in Madrid werd het 2-2. In 2012 speelden de twee clubs ook de Europese Super Cup tegen elkaar. Europa League-winnaar Atlético won destijds met 4-1.

Filed in: Voetbal Tags: , ,
 DVD algemeen

Leave a Reply

Submit Comment

© 2020 Televisievolgen.nl. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.