Vanavond de Europa League finale bij RTL 7

europaleagueVanavond is de finale van de Europa League live te volgen bij RTL 7: Sevilla tegen– Benfica. Voor Benfica is het de tweede finale in twee jaar, vorig jaar legden de Portugezen het af tegen Chelsea in een wedstrijd die gespeeld werd in de Amsterdam ArenA. Ditmaal wordt er gevoetbald in Turijn, in het ruim 40.000 zitplaatsen tellende stadion van (halve finalist) Juventus. Het commentaar bij de wedstrijd komt van Leo Driessen. Vanuit de studio wordt de uitzending gepresenteerd door Wilfred Genee terwijl Johan Derksen en Wim Kieft bij hem aanschuiven voor de wedstrijdanalyse.

Op de weg naar de finale schakelde Benfica eerder Juventus, AZ, Tottenham Hotspur en PAOK uit. Benfica werd al eind vorige maand kampioen van de Portugese competitie. Bij de club uit Lissabon speelden vroeger bekende Nederlandse voetballers zoals Pierre van Hooijdonk, Glenn Helder, Gaston Taument en laatst nog Ola John (door Benfica nu verhuurd aan HSV).

Na de groepsfase bereikte Sevilla de eindstrijd ten koste van Valencia, Porto, Betis en Maribor. Sevilla is de huidige nummer 5 van de Spaanse Primera Division. Voor deze club kwamen eerder de Nederlanders Khalid Boulahrouz, Hedwiges Maduro en Tarik Oulida uit.

Wedstrijdverloop en uitslag Europa League finale
Sevilla wns 0-0 Benfica
De finale van de Europa League tussen Sevilla en Benfica is spannend verlopen. De wedstrijd was na 90 minuten nog niet beslist, het stond 0-0, dus gingen ze verlengen. Ook daar wistten beide ploegen niet te scoren, waardoor het aankwam op penalty’s. Sevilla begon en schoot raak, waarna ook Benfica het doel wist te vinden. Vervolgens missen er 2 spelers van Benfica hun penalty, de keeper wist ze beide tegen te houden, terwijl Sevilla ze er gewoon weer strak inlegde. De 4de penalty kon de laatste zijn en dat was ook zo, want hij werd gescoord. Eindstand 4-2 winst voor Sevilla door strafschoppen. Hiermee is Sevilla de winnaar van de Europa League 2013/2014 en dat is nu de derde keer in 9 jaar, wat een bijzondere prestatie te noemen is.

De Europa League finale is vanavond om 20:30 uur te zien op RTL 7.

Filed in: Voetbal Tags: ,
 DVD algemeen

Leave a Reply

Submit Comment

© 2020 Televisievolgen.nl. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.