Nederland – Wales vanavond op SBS 6

amsterdamarenaVanavond wordt de laatste oefenwedstrijd in aanloop naar het WK Voetbal gespeeld. Nederland – Wales staat op het programma en hierbij wordt er waarschijnlijk weer in een ander systeem gespeeld, omdat volgens de bondscoach Wales enigszins op Australië lijkt en die een andere manier van voetballen hebben.

“Wales is een soort Australië”, vertelde de bondscoach maandag op een persconferentie. “Zij spelen met één spits. Dus dan kunnen wij een verdediger doorschuiven. Dat zal Daley Blind zijn. Die is gewend op het middenveld te spelen.”
Van Gaal kiest wel voor bijna dezelfde basisploeg als zaterdag tegen Ghana, toen Oranje met vijf verdedigers en opkomende backs voetbalde. Alleen Jonathan de Guzman is niet beschikbaar. Hij heeft maandag een hamstringblessure opgelopen op de training en wordt waarschijnlijk vervangen door Leroy Fer. “Mijn spelers kunnen in meerdere systemen voetballen. Daarom heb we ook voor ze gekozen”, zei de bondscoach.

Het Nederlands elftal begint vanavond daarom waarschijnlijk in een ander spelsysteem aan de oefeninterland tegen Wales. Louis van Gaal laat zijn ploeg zo goed als zeker met vier verdedigers, vier middenvelders en twee spitsen spelen. Het is de laatste test voordat Oranje verkast naar Brazilië.

Nederland – Wales is vanavond om 20:00 uur te zien op SBS 6.

Filed in: Voetbal Tags: 
 DVD algemeen

Leave a Reply

Submit Comment

© 2020 Televisievolgen.nl. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.